merzpharma therapeutisch

 

Merz Therapeutics

Voor patiënten met bewegingsstoornissen is botulinetoxine als behandeling vaak de eerste keuze. Merz was één van de eerste bedrijven ter wereld dat met succes een botulinetoxine ontwikkelde én op de markt bracht. En daar zijn we trots op. We onderzoeken voortdurend nieuwe behandelopties, ontwikkelen nieuwe en op maat gemaakte behandelrichtlijnen én verbeteren de kwaliteit van onderzoek. Zo dragen we bij aan het een beetje beter maken van de levens van mensen met een bewegingsstoornis.

Over botulinetoxine

Botulinetoxine is een bijzonder complexe stof die wordt gemaakt door bacteriën. De stof klampt zich uitsluitend vast aan zenuwcellen die het spierstelsel of specifieke klieren activeren. Zo wordt een overactieve spier of klier doeltreffend geblokkeerd. Het effect verdwijnt na een bepaalde periode (afhankelijk van de dosering en de plek van de injectie), waardoor de injecties gewoonlijk moeten worden herhaald.

Voor meer informatie over de botulinetoxine van Merz kijk op www.merzpharma.nl/extranet, alleen toegankelijk voor beroepsbeoefenaars.

 merzpharma competences neurotoxin botulinum

 

 merzpharma competences neurotoxin every patient

Iedere patiënt is uniek

Iedere patiënt is uniek en heeft een individuele behandeling nodig. Merz wil het leven van iedere patiënt een beetje beter maken door nieuwe en flexibele behandelopties met neurotoxine te onderzoeken. Voor patiënten met een bewegingsstoornis die gepaard gaat met spierspasmen (zoals blefarospasme of cervicale dystonie), of met spasticiteit in de armen na een beroerte, kan een op maat gemaakte injectiebehandeling met botulinetoxine een aanzienlijke verbetering opleveren voor de kwaliteit van leven.

 

Hoogwaardige productie

Botulinetoxine wordt geproduceerd volgens een uiterst complex biotechnisch proces. Merz gebruikt hypermoderne technologie in een speciale productiefaciliteit in Dessau. Deze voldoet aan de hoogste internationale normen voor biomanufacturing.

 merzpharma competences neurotoxin international standard

 

 merzpharma competences neurotoxin further development

Gericht ontwikkelen

Bij Merz blijven we ons inzetten om onze behandelopties met botulinetoxine verder te ontwikkelen. De hoogwaardige eigenschappen van ons product en onze jarenlange wetenschappelijke ervaring op dit gebied, spelen hierbij een cruciale rol. Ons onderzoek richt zich op het aanpassen van botulinetoxine en het uitbreiden van de toepassingsgebieden. Zo willen we het leven van nóg meer patiënten over de hele wereld een beetje beter maken.

 

Over dystonie

Dystonie is een neurologische bewegingsstoornis die wordt gekenmerkt door onvrijwillige spierspasmen en een afwijkende houding. Recent epidemiologisch onderzoek heeft aangetoond dat in Europa meer dan 500.000 mensen een vorm van deze stoornis hebben.

merzpharma competences neurotoxin spasticity

 

merzpharma competences neurotoxin dystonia

Over spasticiteit

Spasticiteit treedt op als een deel van het zenuwstelsel dat de spieren aanstuurt, beschadigd raakt. Deze beschadiging kan voortkomen uit letsel of een medisch probleem, zoals een beroerte, multiple sclerose, hersenverlamming, niet-aangeboren hersenletsel, dwarslaesie, een hersentumor of hersenbeschadiging. Dit kan worden veroorzaakt door zuurstofgebrek, hersenontsteking of hersenvliesontsteking. In totaal hebben circa 500.000 mensen in de Verenigde Staten en meer dan 12 miljoen mensen over de hele wereld last van spasticiteit.

Als onderdeel van het revalidatieproces na een beroerte, worden fysiotherapie, injecties met botulinetoxine in de spastische spieren, ergotherapie, logopedie, medicatie, psychologische hulp en deelname van professionals aan buurtzorgteams aangeraden, om mensen te helpen omgaan met de symptomen van spasticiteit.

 

Bronnen voor patiënten

Merz wil mensen die spasticiteit ervaren na een beroerte, graag uitgebreide informatie bieden en zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom werken we samen met een patiëntenadviesraad die bestaat uit leden van SAFE, Europese patiënten die spasticiteit ervaren na een beroerte én hun zorgverleners. Samen met hen hebben we de website 'Life with Spasticity' gelanceerd, die gemaakt is door en voor mensen die leven met spasticiteit. Merz werkt nauw samen met SAFE en patiënt-ambassadeurs om de FAQ's en verhalen op de website up-to-date te houden. Zo kunnen patiënten, hun families en hun zorgverleners meer te weten komen over spasticiteit na een beroerte, ervaringen delen en steun vinden bij hun dagelijkse activiteiten.

 merzpharma life with spasticity header

 

Lees meer

Meer Merz sites